Wereldpremière De Buffalo Bitches, 20 jaar later

podcastlogo door Pjotr Grafisch Ontwerp

Begin jaren 2000 ontdekte een piepjonge radiostudente de Buffalo Bitches, de vrouwelijke hooliganclub van KAA Gent. Eva Moeraert maakte een bewogen documentaire over Kimberley en Tiffany, de enige twee leden van de club. De liefde voor hun voetbalclub is niet kapot te kloppen en de twee blijken vriendinnen voor het leven. Of toch niet?

Twintig jaar later gaat Eva opnieuw op zoek naar de twee Bitches. Een zoektocht die haar tot ver buiten Gent brengt. Tiffany en Kimby hebben elkaar al jaren niet meer gezien, gesproken of geslagen. Waar is het foutgelopen? En kan Eva de twee soulmates verzoenen? Je ontdekt het vanaf 1 juli 2022 via Het Nieuwsblad en de Gentenaar in de vierdelige vervolgserie De Buffalo Bitches, 20 Jaar Later.

Kun je niet wachten? Dat komt goed uit! Op dinsdag 28 juni 2022 gaat de gloednieuwe podcast in wereldpremière in Gent. Samen met de Buffalo Bitches zelf, de makers en 120 andere podcastliefhebbers ontdek je als eerste wat de afgelopen twintig jaar met de Buffalo Bitches hebben gedaan.
De die hard-fans kunnen er ook een Buffalo Bitches T-shirt kopen en als je eens lief lacht naar Tiffany en Kimberley zullen ze die voor jou ook signeren. Gewoon niet té lang in hun ogen kijken, anders daag je ze uit en we weten allemaal waar dat eindigt.

Op www.negenduust.com kan je alle modellen te bekijken

We hebben de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan deze podcast en helaas hebben we niet de nodige centjes bij elkaar gekregen om al onze (toegegeven heel plezante) werkuren uit te betalen. Daarom is deze première ook ineens een benefietavond. Alle inkomsten gaan dus rechtstreeks naar de scenarioschrijvers, de regisseur, de monteur en de sound designer.
Een deeltje van de verkoop van de T-shirts wordt gebruikt om al onze kinderen eten te geven.

Tiffany en Kimberley aan de Ghelamco arena. Foto: Vincent Peetermans

Praktisch: 

De première vindt plaats op dinsdag 28 juni om 19u30 in de Kazematten (Kazemattenstraat 17, Gent). Da’s op wandelafstand van de Dampoort.
Een toegangsticket kost 25 euro.

Kun je niet aanwezig zijn op 28 juni, maar wil je ervoor zorgen dat we podcasts kunnen blijven maken? Zalig, merci! We love you! Koop geen toegangsticketje om te steunen (want anders zitten we met lege stoelen) maar koop een van onze Buffalo Bitches T-shirts of doe een vrije donatie.
Een T-shirt (zonder ticket) kost 27 euro in de webshop van negenduust.com. Een sweater voor de die-hard fans is 49 euro.
Op een vrije bijdrage staat – net zoals op onze dankbaarheid – geen limiet.

Maak je keuze hieronder door op de juiste knop te klikken.

Maak je klaar voor een avond vol voetbal en plezier! Buffaloooooo!


De Buffalo Bitches en het volledige productieteam

de buffalo bitches
De Buffalo Bitches, 20 jaar later. Foto: Vincent Peetermans